“BİLGE KAĞAN`DAN MESAJLAR: TÜRKLÜK VE LİDERLİK”

Türk Ocakları Karabük Şubesi Tarafından 'Bilge Kağan`dan Mesajlar: Türklük Ve Liderlik' Adlı Konferans Gerçekleştirildi

GÜNCEL 9.03.2015 19:04:59 0
“BİLGE KAĞAN`DAN MESAJLAR: TÜRKLÜK VE LİDERLİK”

Türk Ocakları Karabük Şubesi, yeni dönem kültürel faaliyetlerine konferans ile başladı. Şube başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, Pazar günü düzenlenen ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Şen`in konuşmalarıyla katıldığı “Bilge Kağan`dan Mesajlar: Türklük ve Liderlik” adlı konferans hakkında bilgi verdi.
Pazar günü saat 14:00`te Karabük Belediyesi Nikah Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Siyasi Parti İl Temsilcileri, Türk-Eğitim Sen Başkanı, Basın Temsilcileri, Öğretim üyeleri, Öğretmenler, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik dinleyici grup katılım sağladı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Şen`in katılımcı olduğu konferansta; Türk Tarihi`nin ve kültürünün yazılı ilk metinleri niteliğindeki Orhun Abideleri üzerinde Bilge KAĞAN tarafından yazdırılan metinlerden yola çıkılarak bir Türk liderin hangi özelliklere sahip olması ve yönetimi süresince nelere dikkat etmesi gerektiği örnekler verilerek anlatıldı.
Bu esnada İslam dünyasındaki önemli liderlerin de devlet yöneticiliği konusundaki deneyimlerden örnekler verildi. Ön bilgilerin verilmesinden günümüzde Türk İslam dünyasında liderlerin ve devletlerin durumlarına değinildi.
Geniş bir katılımın sağlandığı konferans hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.


Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °